Bijele tvrde tačkice ili milie koje mogu da se pojave na čitavom licu oblikuju se kada keratin ostane zarobljen ispod kože, te tako nastaje mala cista.

Osim toga, one isto tako mogu biti i akumulacije masti i loja. Ono što je jako važno za znati je da se one ni u kojem slučaju ne smiju istiskati jer su one jednostavno previše duboko ispod kože i nalaze se često na jako osjetljivim dijelovima tijela.

Ukoliko ne želite baš zbog ovoga da idete doktoru, ili niste u mogućnosti, onda probajte to da riješite ovom metodom. Tri sastojka vam samo trebaju i sve ih možete naći u svakom domaćinstvu:

-šećer

-maslinovo ulje

-limun

Priprema je slijedeća:

Uzmite dvije kašike šećera i to pomiješajte sa limunovim sokom i onda u to dodajte jednu kašiku maslinovog ulja.

Primjena:

Smjesu koju ste dobili treba laganim pokretima umasirati u kožu i ostaviti onda da stoji i djeluje nekih 15 do najviše 20 minuta i onda trebate to mjesto oprati toplom vodom. I premda se ove tačkice najčešće javljaju oko očiju, dobro obratite pažnju da vam ova smjesa ne dotakne oko.

Svi znamo da je čulo vida jedno od najdragocijenijih stvari koje svaki čovjek ima, ali zbog pretjeranog sjedenja pred ekranima kompjutera, televizora i mobitela oči nam itekako mogu otići u helać.

Potrebno je da radite redovne vježbe za očne mišiće, kako bi vaš vid ostao dobar. Blizu i daleko fokus je idealna vježba, a sve što morate raditi je stajati ili sjediti ispravljeno. Postavite zatim svoj palac ispred svojih očiju na nekih 25 cm i onda se fokusirajte na njega nekih 15 sekundi. Nakon toga se fokusirajte na neki objekat koji se nalazi 3 do 5 metara ispred vas i gledajte u njega 15 sekundi. Za kraj, fokus na objekat koji je jako daleko od vas, gledajte možda kroz prozor u neku susjednu zgradu ili na ulicu i tako 15 sekundi. Ovako ćete ojačati svoje očne mišiće.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here