Novosti

Avdija i Muriz Brkić ubice Arnele Đogić od suda tražili da im smanji kaznu. Smatramo da je 40 godina previše ipak smo priznali zločin.

Arnela Đogić je ubijena prije nešto više od dvije godine. Njenim ubicama je presuđeno 40. godina zatvora u KPZ Zenica. Avdija Selimović i Muriz Brkić su smatrali da ne zaslužuju toliko veliku kaznu, pa je uložio žalbu na predrasudi.

Vrhovni sud Federaciji BIH 23. novembar 2016. godine potvrdio da odbio žalbe  Kantonalnog suda u Zenici.

Amerr Đogić je Arnelin rođak i on je izjavio: ”Ta kazna koju su dobili monstrumi je zadovoljavajuća, iako je 40 godina malo za ono što su oni uradili, porodica se nakon izricanja predrasude toliko smirila, međutim te rane koje još uvijek nisu zarasle su se obnovile prije dvadesetak dana kada su oni snašli hrabrasto i uložili žalbu na presudu svojih advokata. Nije mi jasno odakle im hrabrost i pitam se da li ih je sram i stid ponovo da se pojave u javnosti. Nakon što se sve smirilo, malo se prašina slegla oni su odlučili da ulože žalbu, kao nisu zaslužili toliku kaznu, ali naravno da se ta kazna nije smjela smanjiti jer bi došlo da ružnih posljedica”.

Comment here