Za ulazak na sajt kliknite ispod
Epidemiolog otkriva kako da napravite najefikasniji gel za dezinfekciju ruku: Ubija sve viruse i bakterije! (RECEPT) – Narodni
Narodni Mart 8, 2020

Zbog sve veće ekspanzije koronavirusa, ljudi u cijelom svijetu trče u apoteke i trgovine da kupe sve što im može pomoći da dezinfukuju svoje ruke. Police sa takvim i sličnim artiklima su odavno prazne. 

Samo prošle sedmice u SAD – u je naglo porasla prodaja gelova koji se koriste za dezinfekciju ruku, i to za 1.400%.

Stručnjaci sada savjetuju da se ruke redovno peru i to vodom i običnim sapunom (tečnim ako vam je lakše) i naglašavaju da je to idealan način za borbu protiv svih virusa i bakterija. Ali šta ako nemate vode ili sapuna? Eh, onda će vam ovaj gel na bazi alkohola itekako pomoći.

“Gelovi za dezinfekciju koji se prave kod kuće su jednako efikasni kao i oni koji se kupe, sve dok naravno koristiti preporučeni postotak alkohola. OVo je također sjaja način borbe protiv onih individua koji pohlepno zarađuju prodajom ovih preparata sa napuhanim cijenama.” naglašava doktor David Agus.

On tvrdi da kućni gel za dezinfekciju mora da u sebi ima barem 60% alkohola, po mogućnosti izopropilnog, ili etanola. U sredstvo dodajte malo aloje vere i par kapi esencijalnog ulja da bi zaštitili vašu kožu.

Da bi ste sami napravili ovaj gel morate 2/3 šoljice alkohola nasuti u jednu veću posudu i pomiješati sa 1/3 šoljice gela aloe vere i 5-10 kapi nekog esencijalnog ulja po slobodnom izboru. Dobivenu miksturu sipate u bočicu i držite je uvijek pri ruci i kada izlazite iz svoje kuće. Ako ste sve uradili kako treba, ovaj gel možete korisitti više sedmica.

Probajte i vi? Svakako bolji nego hemikalije koje kupujete u trgovinama i mnogo jeftinije.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*