Polazeći od načela drevnih kultura koje proučavaju razne segmente života pa samim tim i mladeže na tijelu, teško je zaobići hinduizam. Naime, hinduisti veruju kako mladež na određenom delu tijela označava neko stanje ili još bolje, blagostanje u budućnosti.

Prema Vedima, ovo je 12 mjesta na kojima je dobro imati mladež jer on predstavlja bogatstvo, posjedovanje veće količine novaca kao i mogućnost čestih prekookeanskih putovanja.

1. mladež na desnom obrazu – Osoba koja ima mladež na obrazu će vrlo brzo nakon vlastitog vjenčanja steći veliko bogatstvo.

2. mladež iznad usana – mladež koji je proslavio Sindi Kraford je mladež koji odlikuje uporne i tvrdoglave ljude koji lakše od drugih dolaze do cilja, pa samim tim se i brže bogate od drugih ljudi.

3. mladež kod nosa – Ako je mladež na nosu i odmah pored njega, velika je vjerovatnoća da će vlasnik tog ponosa biti imućna osoba. Osobe s mladežom na nosu doživjet će uspjeh, zdravlje i poslovni uspjeh u životu.

4. mladež na peti – mladeži na ovom mjestu nisu česti, ali osobe koje ih imaju sklone su čestim putovanjima. Češće u blizini svog rodnog grada, ali putovanja su putovanja, zar ne? Naravno, ni putovanja preko okeana nisu baš toliko rijetkost za ovu osobu…

5. mladež na struku – Ovaj vrlo profinjeni mladež imaju zaista posebne osobe. Iako vlasnici mladeža na struku se većinu života osjećaju nezadovoljnima i nemirnima jer uvijek teže nečem višem, te iste osobe će često biti i vrlo uspješne i puno toga postići.

6. mladež između očiju – takozvano “treće oko” obilježava bogatstvo i zadovoljstvo životom većinu vremena. I ono najvažnije, vlasnici mladeža između i iznad očiju će se naputovati u životu.

7. mladež na desnom dlanu – ako si i ti jedna od onih koji imaju mladež na desnoj ruci, tj. na dlanu, okusićeš bogatstvo u životu. Ipak, važno je i gdje se taj mladež nalazi. Ako se nalazi na gornjoj polovini dlana do bogatstva ćeš doći lako, a ako se mladež smjestio na donji dio dlana, moraćeš ipak da se malo pomučiš, ali slijedi ti uspjeh.

8. mladež na bradi – uprkos činjenici da su osobe koje imaju mladež na bradi nesklone druženju s velikim brojem ljudi i socijalizaciji uopšte, one će biti itekako srećne i imaće izbalansiran život.

Image result for mladez na licu"

9. mladež kod pupka – ove osobe su pravi srećkovići, jer će na lakši način ići kroz život i dolaziti do važnih stvari. No, i vlasnici ovog mladeža su vrlo racionalni u trošenju. Osim po pitanju hrane, tu su pravi hedonisti.

10. mladež na desnoj strani grudi – osobe koje na ovom mestu imaju mladež uživaće miran život s puno blagodati.

11. mladež kod uha ili desnoj strani lica – bilo da se mladež nalazio tik do uha ili na rubovima obraza, vlasnici takvih mladeža će imati ispunjen i bogat život. Naravno, uslov je da se mladež ili mladeži nalaze na desnoj strani lica…

12. mladež na malom prstu – nije bitno nalazi li se mladež na malom prstu desne ili lijeve ruke, vlasnici ovih mladeža će jednostavno uživati u životu i možda proputovati i cijeli svijet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here