Andrea Atkins-Grid opisala je zatrašujući trenutak kada je osetila kako joj vatra prži kožu nakon što ju je partner u avgustu polio benzinom i zapalio.

Njeno telo je bilo u plamenu kada je, vrišteći kao “ranjena životinja”, istrčala iz kuće u Medini, na jugu Perta. Mesec dana kasnije, dvadesetšestogodišnja majka dvoje dece kaže da je preživela zahvaljujući brzoj reakciji i komšijama, koje su joj spasle život.

– Osećaj je bio kao da mi žileti prolaze kroz kožu. Bol je bio nepodnošljiv – izjavila je za “Vest Australijan”.

Kaže da se u nedelju po podne posvađala s dečkom Danijelom Džejmsom Boldisonom (37), nakon čega ju je on u besu zapalio. Boldison je optužen za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, ali i za još jedan napad ranije ove godine.

Andrea kaže da odmah istrčala napolje i vrištala, dozivajući upomoć.

– Jedna od devojaka mi je skoro oljuštila kožu kad me je uhvatila za ruku da bi mi pomogla da pređem ulicu, meso se doslovno topilo na meni – ispričala je.

Pošto je stigla do komšija, gurnuli su je pod tuš i doživela je “šok”.

– Sećam se da sam preklinjala komšinicu Terezu da me ubije, toliko me je bolelo – priča Andrea.

Komšija, bivši pripadnik mornarice, pružio joj je prvu pomoć odmah posle napada i lekari kažu da danas ne bi bila živa da on nije uradio sve kako treba. Andrei je izgorelo 35 odsto tela i ležala je u komi nekoliko dana. Koža na stomaku joj se zalepila za majicu i oljuštila kada su je lekari skinuli. Njen očajni otac je rekao za 7News da će joj ostati traume za ceo život:

– Imaće ožiljke ceo život, a deca će morati da rastu s tim, to nije u redu, pitaće se zašto im je mama takva – rekao je on.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here