Za ulazak na sajt kliknite ispod
Mračne tajne vladara Dubaija: Njegova šesta žena je pobjegla i otkrila strahote koje je radio svojim kćerkama – Narodni
Narodni Mart 8, 2020

Mučenje, otmice, prisilni povratak i zastrašivanje.

Tokom sedmice su bile utvrđene sve optužbe protiv vladara Dubaija, multimilijardera, šeika Muhameda Bin Rašida Al – Maktuma, koje je inače pokrenula njegova bivša, šesta, žena, princeza Haia Bint Al – Husein.

Sve to je objavljeno u nizu opširnih presuda Visokog suda u Velikoj Britaniji.

Nakon jednog iscrpnog i jako dugog, ali bitnog, slučaja koji je započeo prije 8 mjeseci, sud je konačno objavio zvaničnu presudu o utvrđivanju činjenica u korist priceze koja je, podsjećamo, prošle godine odlučila da napusti Dubai sa svoje dvoje djece, kazavši tada da se plaši za svoj i život svoje djece.

Šeik je mjesecima pokušavao, bezuspješno, da sakrije ovu presudu od javnosti, ali su sve njegove žalbe na kraju bile odbijene, te je ovo postao slučajn u javnom interesu. Otkriveno je također i da šeik nije baš bio otvoren i potpuno iskren prema sudu. Naime, on je nakon objavljenih optužbi rekao ovo:

“Kao jedini pravi šef vlade ja nisam u mogućnosti bio da participiram u postupku i u utvrđivanju činjenica na sudu. To je za epilog imalo objavljivanje presude o nekakvom utvrđivanju činjenica koje na kraju otkriva samo jednu, njenu, stranu priče. Ovo je rabota. Ja sam žrtva. Tražim od suda i od medija da poštede privatnost moje porodice. Ne želim da se naša imena provlače po medijima kao da smo neki monstrumi.” rekao je.

Ali, saslušanjem svjedoka i sumiranjem svih poznatih činjenica utvrdilo se suprotno. Šeik Muhamed je radio neke uisitinu grozne stvari, a nešto najblaže je otmica i ponovno prislilno vraćanje dvije svoje kćerke koje ima iz prethodnih brakova.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*