Za nju se sigurno može reći da je jedna od ili čak najpoznatijih žena na svijetu, a ujedno i jedna od najmoćnijih. Žena koja desetljećima vlada velikom europskom državom, a i danas se prilično dobro drži za svoje godine, barem u javnosti. Kraljica Elizabeta poznata je kao žena koja se drži tradicionalnih vrijednosti, a upravo su zbog nje neki engleski običaji još uvijek živi, ​​posebno kada je riječ o kraljevskoj obitelji. Elizabeth nije tip koji pristaje na neke novitete, ali svijet je malo iznenadila kad je mirno promatrala Harryjev odlazak i brak s tamnoputom glumicom, što u kraljevskoj obitelji nije dopušteno.

Ona je majka, baka i prabaka, ali je i kraljica, a sve svoje dužnosti i dalje ispunjava u potpunosti bez ičije pomoći, iako se već godinama u Engleskoj šuška da njezino zdravlje nije u najboljem stanju. Do sada za to nikada nije bilo službene potvrde, a sud je uvijek poricao da je kraljica u lošem stanju, ali sada su te priče sve glasnije i dolaze iz pouzdanijih izvora. Naime, prema lokalnim medijima, kraljičino se stanje pogoršava, a kažu da već ima velikih problema s krvnim tlakom, masnoćom i srcem.

Mnogi su čak u nekoliko navrata izjavili da je ona preminula, ali samo su određeni britanski tabloidi uzimali informacije iz nepouzdanih izvora. Međutim, već je poznato da će, u slučaju njene smrti, prijestolje preuzeti njezin sin Charles, a sljedeći na redu je njegov sin princ William. Mnogi tvrde da kraljica još uvijek razmišlja hoće li krunu odmah prenijeti Williamu, što bi sigurno bila neobična praksa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here