Tragedija se dogodila pošto su mališani ušli u ribarske čamce

Ronioci Žandarmerije pronašli su danas telo sedmogodišnje O. T. iz Bačkog Petrovog Sela, koja je nestala u Tisi u nedelju po podne. Beživotno telo nađeno je u neposrednoj blizini mesta gde je dan ranije ispala iz čamca, dok je sa godinu dana mlađim bratom bila na reci.

Policija je obavila uviđaj, a o pronalasku tela je obavešteno i nadležno tužilaštvo. Telo će biti preneto u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Dvoje mališana se, kako pišu beogradske Novosti, u nedelju iskralo iz kuće, neopaženo, kroz prozor, i biciklima otišlo do nekoliko kilometara udaljene reke da se kupaju. Tamo su se igrali, a onda su na oko 200 metara od plaže ušli u privezane ribarske čamce. Prema onome što je šestogodišnjak ispričao posle sestrinog nestanka, devojčica je oko 14 sati u jednom trenutku ispala iz čamca i nestala ispod vode.

Videvši da se O. T. ne pojavljuje na površini, njen brat je uplašen i uznemiren otrčao prema selu. Usput je, kako saznajemo, sreo jednog komšiju i ispričao mu šta se dogodilo, a čovek je odmah obavestio policiju. Ronioci Žandarmerije odmah su krenuli u potragu za detetom.

Majka sedmogodišnjakinje, koja ima još troje dece, navodno je kazala policiji da su mališani od kuće otišli bez njenog znanja, i da ih je još od prepodnevnih sati tražila po selu, ali ih nigde nije bilo. Kasnije, po podne, kaže kroz suze, saznala je da je ćerkica nestali u Tisi.

Meštani kažu da ovo nije prvi slučaj utapanja u Tisi i da se pre nekoliko godina udavilo dete kada je ispalo iz čamca. Dodaju i da je voda pored obale plitka metar i po, ali da je po sredini duboka od šest do 15 metara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here