– Iz sna me je probudila eksplozija. Čula sam da je nešto puklo i kada sam videla dim iz cvećare, odmah sam sa sinom izašla da ugasim vatru. Gasili smo požar dok nisu došli vatrogasci. Vrata su bila slomljena, bacili su saksiju sa terase da bi razbili staklo, pa su onda ubacili nešto što je izazvalo vatru – uznemireno, za naš list, priča radnica. – Mnogo sam se uplašila, sin me je jedva smirio. A vlasnici su zaista divni ljudi, nemam nijednu ružnu reč da kažem za njih. Nedavno su preuzeli i renovirali lokal.

Nedaleko od “Santo Dominga”, prodavnicu voća i povrća “Voćinko” u Ulici Jakova Galuša, vatra je, takođe, oštetila, a piljara je bila crna od gareži. U razvaljenim staklenim vratima bila je rupa kroz koju su nepoznati počinioci ubacili, kako pretpostavljaju istražni organi, takođe Molotovljev koktel. Komšije koje žive u blizini ispričale su nam da su jednom prilikom videli Petra Rakočevića, kada je dolazio u lokal.

– Parkirao je auto ispred našeg dvorišta, pa nam je tada i rekao da je vlasnik piljare. A nikakvu eksploziju nismo čuli, jedino sirene – pričaju nam komšije.

Ubijeni mladić je, kako smo nezvanično saznali, živeo u Paunovoj ulici, nedaleko od mesta ubistva. Komšije koje smo zatekli u obližnjem parku, ispričale su nam da su ga viđali u naselju. Nedavno su ga i sreli “u kraju”, a u istom tom igralištu viđali su ga, kako kažu, sa njegovom stalnom ekipom.

Prema njihovim rečima, koristio je narkotike i, navodno, dilovao drogu baš u tom parku.

Šta se dešavalo u subotu oko 17 sati na parkingu u Bulevaru oslobođenja 104, tek treba da bude rasvetljeno istragom. Ono što je izvesno jeste da je došlo do pucnjave u kojoj je Filip Lepojević pogođen u glavu i na mestu je ostao mrtav, dok je njegov drug Aleksa Đ. ranjen u butinu.

Sat kasnije, policija je uhapsila Petra (34), Uroša (24) i Radovana Rakočevića (37), pod sumnjom da su učestvovali u ovom sukobu i da je jedan od njih ispalio dva hica, od kojih je jedan pogodio Lepojevića u glavu.

Foto Foto V. Danilov

MUTNI POSLOVI

PREMA rečima komšija, u ovom delu Banjice neki od mladića, koji ovde žive, bave se “mutnim poslovima” i, kako tvrde, stari su znanci policije:

– Privođeni su zbog narkotika, ali i drugih krivičnih dela. Često se okupljaju na parkingu gde je i došlo do pucnjave i zločina.

 

MOJE SINOVE SU HTELI DA POBIJU, SAMI SE PRIJAVILI POLICIJI – Ranko Rakočević, otac uhapšenih, se preko “Novosti” obratio javnosti, i ustvrdio

OTAC uhapšene braće Rakočević, Ranko obratio se juče našoj redakciji pismom u kome je izneo “činjenice vezane za sukob u kome je ubijen Filip Lepojević”. On navodi da su se njegova dva sina Uroš i Petar u subotu vraćala sa previjanja, na koje ih je vozio najstariji brat Radovan.

– Po povratku kući, na Banjici, tražeći parking kod zgrade u kojoj stanuju, iznenada su ih napale naoružane osobe, usled čega je došlo do kontakta koji se, nažalost, završio kobno po napadače – navodi Ranko. – Strahujući od novog napada sinovi su se udaljili sa lica mesta i obavestili policiju o događaju, kao i o lokaciji na kojoj se nalaze gde je policija odmah i došla. Tako su i privedeni.

Rakočević je naveo i hronologiju sukoba njegovih sinova sa izvesnim Lukom P., i njegovom “ekipom” koji su započeli krajem avgusta u jednom lokalu. Oba brata, Uroš i Petar, tada su izbodeni noževima.

– Ista ekipa, dok su moji sinovi bili u bolnici,terorisala je njihove prijatelje tražeći da im kažu gde žive, da ih namame i likvidiraju – navodi, pored ostalog, Ranko, ukazujući da je o svim događajima obavešten MUP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here