Za ulazak na sajt kliknite ispod
OTVARAJU SE GRANICE, OD PONOĆI SLOBODNO KRETANJE KA OVE 3 ZEMLJE: Građani, OVA PRAVILA morate znati – Narodni
Narodni Maj 17, 2020

Austrija od ponoći otvara svoje granice prema Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Time, kako se navodi u saopštenju, olakšava se slobodan putnički i teretni saobraćaj.

“Sinhronizovano sa otvaranjem granice sa Njemačkom, Lihtenštajnom i Švajcarskom, sada se ukidaju granične kontrole zdravstvenih vlasti i policije na prelazima sa Češkom, Slovačkom i Mađarskom”, najavilo je Ministarstvo.

granica

Ukazano je da to znači da će se kontrole zdravstvenih vlasti sa policijom smanjiti i sprovoditi samo po slučajnom uzorku, te da neće više biti svako vozilo kontrolisano, prenosi Blic.

Granična kontrola policija na granici sa Mađarskom, koja je uspostavljena zbog situacije u vezi migranata, ostaće na snazi.

Ministarstvo najavljuje da će, ako to epidemiološki razvoj bude dozvolio granice od 15.juna, u daljem koraku, biti potpuno otvorene.

medjunarodni-granicni-prelaz-neum-2

“Naš cilj je da omogućimo što je moguće više sloboda i imamo ograničenja samo koliko je potrebno. Te olakšice stvaraju više normalnosti za ljude koji žive u pograničnim regionu, koji rade preko granice”, poručili su ministra unutrašnjih poslova Karl Nehamer, šef diplomatije Aleksander Šalenberg i ministarka za evropska pitanja Karoline Edštadler.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*