Novosti

OVAJ DJEČAK IMAO JE NAJRUŽNIJI PRVI DAN ŠKOLE: Otac iz Hrvatske u ŠOKU zatekao uplakanog sina!

Otac jednog dječaka sa posebnim potrebama  koji je krenuo u prvi razred osnovne škole “Bogoslav Šulek” u Slavonskom Brodu, na društvenim mrežama oglasio se o prvom danu škole njegovog sina, i iznio svoje razočarenje u školu, kao i odnos prema ovakvoj djeci.

Naime, razočarani otac izjavio je da njegov sin kao dijete sa posebnim potrebama treba da ima pomoćnika u nastavi, kojeg još uvijek  nije dobio jer je na obuci. Pored toga,  otac dječaka dodao je da je i  ranije bio u školi, ali tada mu nisu ništa htjeli da kaže, nakon čega je  saznao da će jedan pomoćnik u nastavi raditi s troje djece. Ovo je šokiralo oca jer je nemoguće da jedan asistent radi sa dvoje djece s Daunovim sindromom i njegovim sinom koji ima  spektru autizma, kao i još troje djece iz viših razreda.

Otac je dodao da isti taj asistent nije dočekao ispred škole , obzirom da im je rečeno da dođu 15 do 11 tj.nakon što završi priredba za prvake jer njegovom  sinu smeta buka kao i mnogo naroda,  no kada su oni došli asistenta nije bilo a priredba je i dalje trajala, te se sin prepao i  počeo  je da plače.

Image result for djeca sa posebnim potrebama

Comment here