Novosti

OVO MORATE DA PROČITATE: Za sve rođene 50-ih ,60-ih, 70-ih i 80-ih godina!

Prije nekoliko dana na internetu se proširio tekst za starije osobe. On podsjeća na lijepo djetinjstvo koji su svi imali.

Tiče se odrastanja u staroj Jugoslaviji, te događajima koji su smatrani veoma lijepim, ali i stanjem koje ih je danas zadesilo. Ispod pročitajte tekst:

”Preživjeli smo i rođeni smo normalni, iako su naše majke kad ih je bolela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes. Kao djeca vozili smo se u automobilima bez pojasa i vazdušnih jastuka i nismo morali da nosimo kacige na glavi za vožnju biciklom. Pili smo vodu iz crijeva za zalijevanje bašte, a ne iz flašica kupljenih u trgovačkim centrima. Izlazili smo iz kuće ujutro i igrali se po cijeli dan, žmurke, graničara,lopova i policajaca. Rijetko nas je neko mogao naći po dijeli dan. Roditeljski šamar je bio dio vaspitanja a ne zlostavljanja u porodici. Nikad nije bio problem. Provodili smo čitave dane praveći trkačke daske od otpada.”

Ovaj dio teksta je dirnuo mnoge starije generacije, podsjetio ih je na mladost i na sve ono što danas nažalost ne postoji !

Comment here