Na jučerašnji dan tačno prije 22 godine zauvijek nas je napustila britanska princeza Dajana. Naime, princeza Dajana je 31.avgusta oko ponoći imala saobraćajnu nesreću, vozeći se u automobilu koji je   zbog neprilagođene brzine i vozača koji je bio u alkoholisanom stanju, zabio se u jedan od stubova tunela u Parizu. Na licu mjesta poginuli su Dajanin novi partner Dodi Al-Fajed i vozač Henri Paul.

Dajanin tjelohranitelj, Trevor Rese-Džons jedini je preživio nesreću, dok je prineza   preminula u bolnici četiri sata nakon nesreće. Nakon nesreće, na zadnjem sjedištu u polusvijesti, princeza Dajana je tiho dozivala Dodija. To su bile posljednje fotografije koju su paparaci uspjeli da naprave, obzirom da su je hodili preko cijelog Pariza.

Image result for britanska princeza Dajana.

Oko jedan sat poslije ponoći Dajaninom  bivšem suprugu Čarlsu javljeno je da je Dajana imala saobraćajnu nesreću, te da je slomila ruku. No, princ Čarls i njegova majka, kraljica Elizabeta II oko 3:30 h putem novinara saznali su da je princeza preminula na operacionom stolu.

Image result for britanska princeza Dajana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here