Novosti

U ovoj državi je sasvim normalno raditi u javnoj kući. POGLEDAJTE GDJE !

Zove se Bangledaš. U Bangledašu već 200 godina postoji javna kuća sa nazivom ”Kandapara”. U njoj žene prodaju svoje tijelo. I sve je sasvim legalno. Ne postoji nikakva kazna nego se svodi kao normalan posao. Ovo je druga javna kuća po veličini u državi.

Inače u muslimanskim zemljama ništa poput ovog nije dozvoljeno. Ona se izdvojila i rijetka je od muslimanskih zemalja u kojim je prostitucija zapravo dozvoljena.

2014 godine javna kuća je uništena kako bi se spriječilo trgovanje ljudima, silovanje i ostale strašne stvari. Žene poslije toga nisu imale posao, te su se odlučile nastaviti baviti prostitucijom. Što je veoma pogrešno.

Ljudim više uopšte nije bitno kakvom mišljenje stvaraju pred drugim. Stide se neimaštine ali svojih dijela uopšte ne. Druge razumijemo, žrtvuju svoje tijelo za hranu i svoje ukućane, što ne treba biti motiv.

Kako bi se ovaj problem riješio i posao u javnim kućama prestao funkcionisati potrebno je da svi uložimo trud u ljude koji su slabije imućni od nas. Pomoć nije sramota potražiti, sramota je praktikovati šutnju !

Comment here