Radi se o objektu zaobljenog dizajna koje ima pet spavaćih soba i velike prozore koji se protežu od poda do stropa. Vlasnika Barryja Surteesa je izgradnja kuće koštala 1,8 miliona funti, projekt je započet 2007. godine, a osim novca je utrošio mnogo vremena i živaca. U međuvremenu je Barry dobio infarkt

“Nikad nisam bio depresivna osoba, ali je infarkt ostavio dubok trag. Počeo sam sve preispitivati, razmišljao sam da li bih se trebao zamarati materijalnim stvarima uključujući ovu kuću”, izjavio je Surtees.

Nakon što se oporavio, ipak je završio projekt te je 2012. godine prodao kuću kako bi pokrio troškove.

Ipak, kuća je sada ponovo dostupna na tržištu, a nova cijena iznosi 3.450.000 funti.

Osim impresivnih zakrivljenih prozora, kuća ima i grijani bazen te privatni vrt na krovu, koji omogućava pogled na prirodu Sussexa.

U unutrašnjosti se nalazi pet velikih spavaćih soba i pet kupatila, unikatni apartman koji ima pristup pomenutom vrtu te kupatilo.

Na prvom spratu su četiri metra visoka vrata kroz koja se ulazi u velike hodnike i garderobu, a potom u životni prostor otvorenog tipa.

Tu je i potpuno opremljena kuhinja u kojoj se nalaze aparat za kafu i perilice, a na desnoj strani je trpezarija.

Kuća ima četiri sprata, a za pristup se može koristiti i lift. Naravno, tu su i stepenice.

Svaka spavaća soba ima terasu, a na drugom spratu je velika glavna spavaća soba koja nudi panoramski pogled. Na raspolaganju su kontrole osvjetljenja, kao i zastora.

Prizemlje je posvećeno vježbanju i relaksaciji. Tu su grijani bazen sa slanom vodom, sauna, tuš kabina i teretana, a može se pristupiti i terasi s vrtom i jacuzzijem.

Na drugoj strani je prostor za kućno kino. Okućnicu krasi vrt, a tu je i studio koji se može koristiti za rad.

Imanje je od plaže udaljeno svega nekoliko minuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here